Momenteel liggen we in St-Maxime. Eergisteren woensdag 16-8-17 aangekomen.
Bijgaand een paar foto’s van de havens. Het is half augustus om 4 uur. Het is prachtig weer, beetje wind, geen grote golven, alleen af en toe forse hekgolven van snel varende jachten en veerboten. De havens zijn zo goed als leeg je kan bijna geen boot meer in de haven zien liggen!? Iedereen is met zijn boot op het water!!? Zie Foto’s. Wij liggen in Port Privé niet in de Port Public. http://www.portmaxime.com/ op de foto aan de rechterkant achter de golfwering.
Het is merkwaardig dat Port Public 50% duurder is dan Port Privé dus de keuze was niet zo moeilijk.
Maar vandaag zijn we in de haven blijven liggen. Ik was gebeld door Jasper die in 2007 meegevaren was om de ZINITA van Port St louis naar Valencia te over te varen. http://yachtconsult.com/pages/fotogallery/marseille-naar-valencia-8.php.
Want daar heb ik met huurders van de ZINITA de de Americas-cup-2007 mee gedaan, zie http://yachtconsult.com/pages/fotogallery/americas-cup-2007-9.php
En daarna weer terug naar La Siotat.
Jasper moest een verhaal maken over hoe de zeilen gereefd kunnen worden als er teveel wind staat.
Voor de ZINITA had ik een apart storm- grootzeil laten maken dat je zonder giek kan gebruiken. Dan kan je nooit een klap van de giek krijgen!!
Zodra het in het blad Zeilen staat zal ik het doorgeven.
Op de foto’s. Ons uitzicht vanaf de boot. En een (privé) strandje voor Til om te zwemmen

Er is nog 1 foto waarop je kan zien dat deze schipper op zeker speelt. Als je 1 motor van 200 PK hebt en hij valt uit ben je reddeloos verloren. Dat er 2 motoren uitvallen zal minder gebeuren. Dat er 3 motoren uitvallen kan gebeuren, maar niet zo vaak.
Maar dat er 4 motoren van 200 pk uitvallen is zeer onwaarschijnlijk, dus deze schipper zal waarschijnlijk altijd weer de haven bereiken. Of zou er een andere reden kunnen zijn??

En we genieten met volle teugen van het heerlijke weer.

Morgen gaan we weer verder op de thuisvaart.