Bericht   1   19-06-11

Deze blog gaat over varen naar de middellandsezee met onze motorsailor WIBO 850 MS

Mijn normale werkzaamheden kan je bekijken op mijn website www.yachtconsult.com.

Die bestaan voornamelijk uit vaarbewijscursussen geven en die zijn ook weer gepland om in de tweede week van september, weer op verschillende plaatsen, van start te gaan. Ook kustnavigatie en marifooncursessen gaan daarna weer van start.

Het eerste bericht heeft wat langer geduurd dan de bedoeling was.

De eerste week is ook wat anders verlopen dan de bedoeling was.

Maar voor degene die onze aankondiging via E-mail niet ontvangen hebben, eerst het momentum dat het idee  ontstond.

Bij   MOMENTUM in  de Maandelijkse Archieven kan je lezen hoe het plan ontstaan is.

Hier onderstaand het verslag van de eerste week aanboord van de Seagull.

Ook komt er nog een verslag van de vele voorbereidingen en werkzaamheden aan de Seagull afgelopen winter

Eerste week a/b van de Seagull maandag 13  t/m  19 juni 2011-06-19

Door de enerverende gebeurtenissen nu pas ons eerste bericht.

Maandag uiteindelijk vertrek  om 15.30 uur.  Een weekje later dan we vorig jaar gepland hadden. Niemand was van ons vertrek op dat moment op de hoogte, alleen Jan Koster belde s’morgens op en vroeg wanneer we gingen vertrekken en ik vertelde hem om 14.30 u. gooien we de trossen los! Jan kwam ons uit zwaaien erg aardig van hem.

We zijn zonder problemen  naar Antwerpen gevaren via het Schelde-Rijnkanaal en in een van de eerste dokken “Tweede insteekdok” genoemd, om 22.30 u. aangelegd en daar overnacht. Een dag zonder problemen!

Dinsdag 14 juni

Van Antwerpen vertrokken om 10 uur om via het  Albert kanaal  naar de Maas te varen.

Het ging allemaal goed tot we om 20.30 nadat we dieselolie met jerrycans bij een tankstation gehaald hadden het oliepeil van de motor controleerde en schrokken!!!!  En hoe en wat voor nasleep!!  Letterlijk sleep. Maar dat staat in ons volgende  verslag! Waarin staat hoe we via het Albertkanaal in Hasselt gekomen zijn waar onze boot in de jachthaven van de KHYC ligt.

Ligplaats in de KHYC

Ligplaats in de Koninklijke Hasselter Yacht Club

Zondag was er beweging voor onze deur!!