Bericht 3 05-07-11
Op dinsdag 23-06-11 Zijn we met Henk vanuit Roosendaal naar Hasselt gereden. Tevens hebben we 4 nieuwe rubber motorsteunen waarvan er bij 3 de bouten waren gebroken mee genomen. Die waren met spoed door Nannidiesel opgestuurd.
Met veel moeite hebben we het oliepijpje van de olie peilstok uit de motor gehaald, die moest daarvoor wel geheel een stuk om hoog. Met de grootzeilschoot en noch een derdehandje (2 3 schijfsbloken) is dat gelukt. Henk weer naar Roosendaal gebracht, hij had woensdag een begrafenis.
Donderdag mocht Henk bij zijn oude baas de heer Koster van de firma L. P. Koster en Zn. Ferymann Diesel Ophemertstraat 50 in Rotterdam, specialist in reparatie van scheepsmotoren enz. het nieuwe pijpje maken.

Daar moest wel eerst een speciale mal voor gelast worden om het in precies dezelfde stand na te maken.
Vrijdag hebben we Henk weer in Roosendaal op gehaald, met oliepijpje! En zijn aan de slag gegaan het is niet te geloven maar we zijn een dag bezig geweest om het pijpje te monteren. Het pijpje was niet 100% passent, gelukkig mochten wij in de werkplaats van De Scheepvaart het pijpje passent maken waarvoor onze dank. Na afloop hebben we met zijn drieën heerlijk gegeten in het clubhuis van de KHYC Henk is aan boord blijven slapen, voordat Henk horizontaal ging was hij al vertrokken. De volgende dag de nieuwe motorsteunen gemonteerd, uitgelijnd enz.

En nu proefvaren!! Alles ging zoals het hoorde! Wij blij! Nogmaals lekker gegeten bij Freddy in het clubhuis en Henk is met onze auto retour gegaan naar Roosendaal.

In maart hebben we een kuiptent besteld bij KPE in Oud-Bijerland waar onze keus opgevallen was. Op zijn vroegst kon hij de tent half mei maken waarschijnlijk eind mei. We hadden wel verteld dat we begin juni voor 10 weken weg gingen en de tent dan graag op de boot hadden staan. Het werd ietsje later. Dinsdagmorgen 28 juni is de tent gemonteerd, hij is daar wel voor naar Hasselt komen rijden omdat we nog redelijk dicht bij Nederland waren anders had hij de tent naar mijn zus in Reims gestuurd en hadden we het zelf moeten doen. De tent paste gelukkig goed en ziet er ook goed. ELK NADEEL HEB ZIJN VOORDEEL. Vandaar dat we nog even zijn blijven liggen en na een bedankbrief voor het bestuur van de Koninklijke Hasselt Yachting Clup en speciaal de Ondervoorzitter Fre en niet te vergeten Freddy de uitbater van het Cluphuis de mij tijdens het gesleutel vertelde: Ge bent toch gepensioneerd, dus maakt ge niet druk.
Dezelfde dag zijn we nog vetrokken, om 17.30 u. hebben we de trossen los gegooid.
Het vervolg van onze tocht komt spoedig ook op de site te staan maar we gaan nu weer verder met -Varen naar de Middellandse zee- De zon schijn en we hebben al te lang stil gelegen.
Voor iedereen die onze toch volgt, excuus dat we zolang niets geschreven hebben, maar in het volgende deel vertel ik waarom. Ook komen er tips op te staan voor navolgers die hetzelfde zouden willen doen. Plus meer foto’s en filpmjes als dat ook allemaal lukt. En we gaan proberen het regelmatiger bij te houden.
Hartelijke groeten Til en Roland.