5de bericht 29-08-2013

21-08-2013 Gingen we naar CARRO 1 nacht blijven liggen en de volgende dag naar Bandol waar we 1 dag verwaaid hebben gelegen. Maar dat kwam Til goed uit want er was zondag op een plein, onder de bomen, dansen waar Til zich kon uitleven. Maandag  zijn we naar ILE de PORQUEROLLES gezeild, plat voor de wind met de fok te loefert uitgeboomd. Met 4 -5 bft liep de Seaqull als een trein. Alleen de  stuurautomaat kon het niet bolwerken want de boot gierde enorm. Bij het mee surfen op de golven naar beneden haalden we af en toe  zelfs 7.5 kn Dat is veel voor een Wibo 850 MS.

Collioure

Collioure

Collioure

Collioure

 

Collioure

Collioure

Daarna zijn we naar   SAINT TROPEZ gezeild weer met ruime dan wel voordewindse koers zeilden ook nu moesten we zelf sturen i.v.m. het gieren van de boot. Het was op deze dag een vreemde wind toen we in de buurt kwamen van   SAINT TROPEZ de wind draaide regelmatig viel even helemaal weg. Er waren ook een beetje vreemde wolken formaties uit voorzorg de zeilen gestreken en dat was maar goed ook want in nog geen 5 minuten was de wind  van 0 naar 5 bft toegenomen.

Port Vendres

Port Vendres

’s Avonds passagieren in SAINT TROPEZ langs de Super Jachten. Maar ook langs de winkeltjes waar o.a. leuke jurkjes voor leuke prijzen weren aangeboden E 1200 is daar en normale prijs. Opra Winfri zou zich daar helemaal thuis gevoeld hebben alleen weet ik niet of ze van de verkoopsters wel wat mocht kopen.

Samen op de Seaqull

Samen op de Seaqull

Een groot gedeelte van die Super Jachten liggen overdag op een afstand van een half uurtje varen vanaf Saint Tropez weer voor anker, gaan ’s avonds weer terug de haven in en liggen dan met de kont (van het schip)naar de wal. Aapjes kijken!? Ik weet nou niet wie de aapjes zijn of wie de kijkers zijn.

Kluiver

Kluiver

Kluiver boom

Kluiver boom

Woensdag zijn we blijven liggen want we kregen en telefoon van Nel een zus van Til dat haar andere zus Mia weer in het zieken huis lag en het ging niet goed met haar.

Marseille Tango

2 voorzeilen

Waarop Til besloot naar huis te gaan. Via internet hebben we een vlucht van Marseille naar Einhoven geboekt. En 3 september vliegt ze terug. Ik zelf vaar dan nog en paar dagen door tot waarschijnlijk 4 september en laat vrijdag 5 september de boot uit het water  halen in Port Saint Louis du Rhone.

Ligplaats in Saint Tropez

Ligplaats in Saint Tropez

Dan de mast naar beneden een zaterdag het winterkleed er overheen en zondag morgen richting Reims om zus Elvi goeden dag te wensen en maandag weer naar huis.

Saint Tropez achter ons

Saint Tropez achter ons

Althans dat is de planning. Maar niets is zeker in deze wereld behalve 1 ding en daar zullen we het maar niet over hebben.

Zoals eerder beloofd foto’s van de boegspriet en wat sfeer foto’s van onderweg. (Althans ik hoop dat dat lukt) Dat zet Maikel voor mij erbij.

Saint Tropez leuke zomerhuisjes

Saint Tropez leuke zomerhuisjes

Van uit La Ciotat met aan prachtig uitzicht op de stad.

In het volgende bericht de laatste stunten met de  Seaqull als ik in mijn eentje het laatste stukje moet varen.