P1030586

4de bericht 21-8-13

Zoals ik al vertelde we zijn weer terug in Frankrijk.

Maar eerst nog een anekdote  toen we van Barcelona richting Tarragona zeilden. onderweg hebben we op een heel rustig plekje gelegen. Mijn zwager Duco  weet wat ik daar mee bedoel. De haven van Vallarca. Over land afgesloten van het vaste land. Maar  blijkbaar wel met automatische wekdienst. We lagen in alle rust alleen aan de kade, goed geslapen. Werden we de volgende morgen   wakker doordat het regende maar dat bleek zand/steentjes te zijn. Ik heb mij enigszins aangekleed en mijn slaperige kop buiten de deur gestoken. Ik moest wel +- 6 meter omhoog kijken en daar stonde 2 politie auto’s en 4 agenten. Ze maakten mij duidelijk dat ik weg moest.. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Ik heb nog ten afscheid gezwaaid toen we weg voeren en ze zwaaiden nog terug ook. 

 

De 1st   haven in Frankrijk die we aan wilden doen was  Collioure.

Daar kon je alleen maar aan een boei liggen er waren er +- 10 maar de waren alle maal bezet. Zie foto van de haven. Een klein stukje terug gevaren naar Port VEDRES en daar aangelegd. 13-8-13 op de fiets naar Collioure. Ik was daar +- 30 jaar geleden met de auto geweest en kon mij herinneren dat het een prachtig rustiek en artistiek plaatsje was. En dat klopt ook. Wat meer bezoekers ook vonden, en waar er meer dan genoeg van waren. Heerlijk door het oude gedeelte gestruind en galerijen bekeken. Bij Phillipe-Emile-Castelhac een paar ansichtkaarten van   zijn schilderijen gekocht, zie foto. Daarna ook nog het oude fort bekeken waarvan  in de 7de eeuw de bouw al gestart was.

 P1030685

De volgende dag naar Port BARCARES gevaren en ‘avonds  naar NARBONNE PLAGE gefietst waar we een Cabaret/dans/zang show gezien hebben die in MOULIN ROUGE niet misstaan zou hebben, kompleet met mooie blote billen. Het was alleen wel een eind fietsen 30 KM.

 

Daarna weer naar gevaren  Sete, de hele dag in de regen. Waar Til de dag daarna de hele dag heft gezwommen en ik administratie gedaan heb en aanbetaling geïnd heb af en toe moet dat ook gebeuren. Van Sete naar SAINTES-MARIES-DE-LA-MER. waar we weer een dag verwaaid hebben gelegen vanwege de Mistral 5/6 bfr.

Vandaag 21-08-13 naar CARRO. Tijdens het varen dit bericht geschreven.