Met wat vertraging het eerste bericht 12-07-14

 

Vrijdag 20 juni laat zijn we aangekomen in Port Saint Louis, (voer bij Google Maps telkens het dikgedrukte onderstreepte in en je ziet waar het is) Navy Service) waar onze boot ligt, en we werden ontvangen door enthousiast muggen, die blij waren dat ze wat eten konden opzuigen.

Maar zodra we ons met anti muggen spul ingespoten hadden ging het wat beter.

De eerste dagen rustigaan aan de boot gewerkt. Er was toch meer te doen dan ik in gedachte had. Omdat ik na een druk cursus seizoen eerst ook wat rust wilde hebben en het redelijk warm was + 35 / 40 graden zijn we tot mijn verjaardag 2 juli aan het werk geweest.

30 juni is de boot te water gegaan en hebben we alles opgetuigt en gecontroleerd, motor laten proefdraaien, alles was in orde.

We hebben praktisch elke avond een strandwandeling gemaakt met een fantastisch uit zicht over de Middellandse zee. (voer bij Google het volgende in: Plage Napoléon, en je kan zien waar we wandelen).

Maar ook konden we richting het achterliggende industrie gebied kijken, waar zeer regelmatig uit de schoorstenen enorme gele, oranje,zwarte, en grijze rook pluimen uit kwamen. Ook werd er veel afgefakkeld met enorme vuur vlammen. Ik denk niet dat dat alles erg gezond was maar dat waaide gelukkig van ons af, landinwaarts.

Als we naar het strand reden kwamen we langs een aantal huisjes midden in het niets, oud verwaarloosd en we dachten wat zijn dat voor sloop pandjes maar die bleken in het weekend bewoond te worden

We hebben ook langs een soort kade, voorbij de haven “Port Napoleon” wel eens gewandeld waar ,en die kom je bijna overal tegen, een aantal Campers stonden. Een stukje verderop werden we op de terugweg gewenkt door een oudere Fransman. We zijn er naar toe gelopen en het bleek dat hij ons uitnodigde om mosselen te komen eten, meer begrepen we niet van hem want hij sprak uitsluiten  Frans. Maar de mosselen die we proefden waren best lekker en we moesten ze van hem alleen in een soort azijn dopen en dat gaf er extra smaak  aan.

 

SCHIPBREUK

 

Toen we nog naast de helling aan de kade tegen een zeiljachtje van 9 m. aan lagen, met een aardige Duitser aan boord, Joachim Vogtmann, hoorden we zijn verhaal en plannen. ‘s Winters gekocht in Engeland, over gevaren naar Calais per auto naar Port Saint Louis gebracht, er 2 maanden aan gewerkt en net te water. Hij dacht in 3 weken naar Venetië te kunnen varen?!?!  Ik vertelde hem dat dat een beetje optimistisch was. Een dag voordat wij vertrokken is  Joachim vertrokken. 2 dagen later belde hij ons op en vertelde dat hij verwaaid in een baai lag en van plan veranderd was. Hij ging hier in de buurt maar een beetje rond zeilen en met de auto naar Venetië waar hij met zijn vrouw afgesproken had. Een paar keer probeerde ik hem daarna te bereiken maar kon geen kontact krijgen. Op een gegeven moment lukte het wel, hij was in Lion, en hoorde ik zijn verhaal. Hij lag vrij lang verwaaid in een baai in de luwte maar de verwachting was dat de wind ging draaien een aan zou wakkeren en hij wilde weg varen. Helaas brak de handel van koppeling af, hij probeerde nog op de zeilen weg te komen maar dat lukte ook niet. De Fransekust wacht heeft hij opgeroepen  met de vraag of ze hem weg konden slepen, dat ging met de harde wind ook niet meer. Hij heeft zijn privé spullen ingepakt en is bij de Kustwacht boot aan boord gestapt.

Daar moest hij met lede ogen aanzien hoe zijn zeiljacht verleierde en op de grote rotsblokken van de nabij gelegen havenpier terecht kwam en roemloos ten onder ging.

 

Volgende bericht gaat over wat we vanaf het vertrek uit Port St. Louis gedaan hebben.

Marseille 12 juli ‘

Onze ligplaats in Marseille

Onze ligplaats in Marseille

14. Onderstaand ons uitzicht van uit de kuip!!

Ons uitzicht van uit de kuip