2de bericht 16-07-2014

 

Maandag was de eerste dag dat de Mistral voorbij was. Dat kwam goed uit want het was 14 juli, Quatorze juet een paar jaar geleden hadden ze min of meer de Bastille  bestormd.

Er was een gigantisch vuur werk, we lagen er midden in. Het is te zien op freakpyromaniacs.com Marseille. De zaterdag daarvoor werden we gevraagd om te komen aperitieven bij Jan en Zus en heel gezellig gepensioneerd Belgisch leraren   echtpaar, om de goede betrekkingen tussen België en Nederland nog een keer aan te halen. De zondagavond hebben we dat bij ons aan boord herhaald. Hun boot lagen beter gesitueerd om het vuurwerk spektakel te zien dan onze boot dus we waren weer te gast bij hun aan boord. Het was spectaculair!!! Het Vuurwerk, en hun gastvrijheid,.

Dinsdag zijn we naar het Ile  St-Pierre-des- Embiez gevaren, het was nu praktisch windstil dus op met de motor bij hebben we het in 4 uur gedaan.

We wilden vandaag weer verder maar Til ondekte dat er vanavond gedanst kon worden dus er bleef niets anders over dan er een dag aan vast te knopen. Maar ik zal de eigenaar van het eiland Paul Ricard weer alle eer aan gaan doen.

Wat we verder in Marseille beleefd hebben zal ik later nog wel een keer proberen te vertellen.

Het is hier veel te mooi weer om lang achter de laptop te zitten. Groeten Roland en Til    

 

Met Jan en Zus op de Seagull

Met Jan en Zus op de Seagull

Ons uitzicht op Ile des Embiez

Ons uitzicht op Ile des Embiez