5de bericht 18-08-14

 

09-08-14 was het vorige bericht

We zijn wat langer gebleven in Genua dan de bedoeling was, we wilden zondag 10-08 vertrekken we zijn wel naar buiten gevaren maar het ging enorm te keer van beide kanten kwam het water  de kuip binnen! Het waaide veel te hart en er waren enorme hoge korte golven dus we lagen weer een paar dagen verwaaid tot vrijdag 15-08-14.

Maar we hebben ons wel geamuseerd in Genua. Op een avond heb we buiten op de kade muziek gedraaid en samen gedanst en we kregen applaus van de voorbijgangers Til kon niet meer zonder dansen.

Ook  liepen we een keer door een steegje waar bij een barretje een  gezellig groepje mensen zat te drinken. We waren er net voorbij en ik werd op mijn schouder getikt door een man een die maakte ons duidelijk dat hij ons wat  te drinken aan wilde bieden. We stonden wel verbaasd maar hebben het geaccepteerd. Hij bleek jarig te zijn! Daarom bood Pietro Berti ons wat te drinken aan. Ook gaf hij ons 3 boeken waar hij aan  meegewerkt had. Het waren boeken over oude Italiaanse boten, daar wist hij veel van af. Het was alleen wat lastig lezen ze waren in het Italiaans!!! Maar het was wel verassend en  reuze gezellig.

Elke dag hebben we op de Italiaanse weersite http://www.lamma.rete.toscana.it/modelli/vento-e-mare

gekeken waarop de wind en golven aangegeven werden. Helemaal klopte die niet hij gaf een indicatie aan wat we konden verwachten.

Woensdag 13-08 zijn we even met de tender-to-Seagull naar buiten geweest om te kijken, nog steeds een woeste zee.

Vrijdag was het pas te doen, er stond nog steeds een beste deining maar die was erg lang, de golf toppen lagen 20-30 m. uit elkaar. We gingen berg op en berg af. Alleen op de fok zijn we met 3-4 bft ruimschoots in een volle dag naar Finale Ligure gezeild. De dag erop zijn we weer een volle dag naar Arma Di Taggia gezeild ook weer een stevige voordewinds stuk, we wilden wat sneller weer richting Frankrijk ook rekening houdend dat we eventueel weer een paar dagen nog verwaaid zouden moeten liggen. In Arma Di Taggia hebben weer aan de kade van Watersport bedrijf, stalling en onderhoud, DIURNO, gelegen waar we al eerder gratis mochten liggen. Gisteren 17-08 zijn we naar San Remo gezeild voor heet eerst met mooi rustig weer zoals het hier zou moeten zijn. Vandaag langs de kust gefietst, er is een speciaal fietspad aangelegd langs een groot gedeelte van de kust met diverse fietstunnels  Van waar je prachtig uitzicht hebt over zee (behalve in de tunnel).  Het 23 uur. Til heeft geen rust in der kont en wil nog een stukje in San Remo wandelen.

 

Onze Gastheer in Arma Di Taggia

Onze Gastheer in Arma Di Taggia

Onze ligplaats bij de  gastheer in Arma Di Taggia

Onze ligplaats bij de gastheer in Arma Di Taggia

Onze gastheer in Arma Di Taggia

Onze gastheer in Arma Di Taggia

We wilden weg maar de zee was te wild, hier was het nog rustig.

We wilden weg uit Genua maar de zee was te wild, hier was het nog rustig.