Beste familie en (dans)vrienden                                                                            01-08-2015

Het heeft enige dagen geduurd voordat er de gelegenheid was om onze wedervaardigheden op de site te zetten.

De eerste weken hebben we aan de boot nog zitten klussen. Er is ook een ankerrol op de boeg gelast en een handlier, gekregen van Leo Aarens, om het anker wat makkelijker binnen te halen, ik voel mij nog wel 17 jaar maar die 1 is in een 0 veranderd en staat nu achter de 7.

Daarnaast waren er nog de nodige administratieve werkzaamheden i.v.b. met de vaarbewijscursussen.

Aankomst in Port Saint Louis, waar de boot op de wal staat, op 22 juni.

Na het werk hebben wel elke dag een prachtige wandeling op het strand gemaakt met uitzicht op de Zee, heerlijk ontspannend en rust geven.

Op de heen en terug weg zien we aan beide kanten van de weg prachtige Flamingo’s.

Het probleem is alleen dat Til dan hallucinaties krijgt van dansen in de Flamingo in Hoogvliet op zaterdag en in Poortugaal op zondag avond!?!?

11 juli zijn we vertrokken richting Marseille.

En wat bij zeilers gebruikelijk is, je weet bijna altijd waar je einddoel is, n.l. RECHT in de wind!!

Nu is dat hier meestal niet zo erg want elke dag schijnt de zon volop. Alleen bij 4,5 en 6 beaufort staan er golven dat wil je niet weten!!! En we hebben regelmatig 4, 5  beaufort gehad.

Ons bootje is dan wel heel klein en is net een steigerende pony.

Daarna naar Toulon, Ile de Porquerolles een eiland zonder auto’s, Cavalaire Sur Mer, St Tropez tussen de andere  speelgoed bootjes gelegen. In Cannes kwam Til eindelijk aan haar trekken. We zijn naar de Cotton Clup Cannes gegaan waar we vorig jaar ook konden dansen. En zowaar er speelde weer  een 4 man sterke band regelmatig vlotte dans muziek en op verzoek ook nog de Rumba! Waarbij er steeds maar 2 dezelfde mensen aan het dansen waren, je mag één keer reden wie dat waren.

Vandaar zijn we naar Menton gevaren.

Op 22 juli zijn we de grens Frankrijk – Italië overgestoken. We zijn daar geen “vluchtelingen” tegen gekomen wel de welbekende bloemen en brillen verkopers maar die zie je in elke strandplaats aan de Cote Azure.

In San  Remo wisten we, daar mag je als vriendelijk gebaar van de stad, 3 dagen gratis liggen.

Dat kwam goed uit want van het buiten stopcontact van de helmstokstuurautomaat was het binnenwerk verteerd door, waarschijnlijk door het zoute water enz. Bij watersportwinkel Kniest een nieuwe besteld was weliswaar een dag later per post al in Italië maar duurde nog 5 dagen voor het in San Remo was!! Helaas had vermoedelijk iemand in de winkel bij Kniest de binnen werkjes er uit gehaald, we konden er  dus niets mee. Ze wilden wel nieuwe binnen werkjes sturen maar om dan weer 6 dagen te liggen wachten hadden we geen zijn in. We zien nog wel wat we doen.

28 juli zijn we op advies van een Italiaanse aardrijkskunde leraar naar een haventje in Bartelomeo gegaan en zijn naar een tegen de bergen gebouwd dorpje Capo Servo  gaan bezichtigen.

En gisteren 29 juli zijn we in Alassio aan gekomen.

Vandaar naar Marino Di Loano aankomst 30 juni waar we 3 nachten blijven en dan bekijken of we tegen de wind in blijven varen of dat we het ons voor de wind laten gaan weer op de terug weg. Wat ik geen prettig idee vind, weer terug, terug naar het beginpunt maar ook het eindpunt van de vakantie.  Til had het gisteravond goed naar de zin, gedanst met mij maar ook met aardige Italiaan die ook goed kon dansen.

Meer foto’s van onderweg probeer ik er spoedig op te zetten  .

8 Vertrek uit Marseille 42

Het ruime water op

Het ruime water op

Regelmatig een woeste zee

Regelmatig een woeste zee