Tweede bericht 11-08-2015

 

30 juli waren we aangekomen Marino Di Loano het een luxe haven. Ruimte voor allemaal winkeltjes en restaurantjes helaas is maar 25% verhuurd de rest staat leeg. Ik heb de indruk dat er meer leeg staat dan verleden jaar. Prima toilet en douche accommodatie. Maar is dat niet overal zo, heel vaak is het niet 100% slechte temperatuur afstelling, geen papier, kapotte verlichting, vieze/zwarte randen enz. Maar goed de zon schijnt buiten en dat maakt veel goed. We hebben daar inderdaad een danslocatie gevonden, er zijn bijna geen “normale dansgelegenheden voor “ons soort” mensen alleen maar disco met harde muziek voor jongelui.

Maandag 3 augustus zijn we naar Savona gevaren. Het was de eerste zeildag dat het ons voorde wind ging! De nieuwe spiboom-fokkeloet deed het prima.

Onderweg probeerde we wat te eten een paar stukjes makreel uit een potje, maar zelfs dat lukte niet de vis ging door de hele kuip heen hij wilde waarschijnlijk weer gaan zwemmen.

We moesten even wachten in de haven van Savona; Darsena Vecchia, met ons te melden bij de havenmeester, ze lag te slapen. (ik probeer de foto’s tussen de tekst te zetten)

Wij gingen wat later slapen, eerst nog genoten van het mooie avond uitzicht.Slapende havenmeester IMG_0326

 

 

P1000317

We lagen helemaal achter in de haven.

Aan de ene kant prachtige oude huizen aan de andere kant foeilelijke glazen woontoren (in mijn ogen) van wel 15 verdiepingen.

S’avonds  zijn we gaan wandelen een kwamen in een zeer oud fort terecht wat deels was gerestaureerd. Omdat mijn internet (1 GB) snel op is  hebben we met een kastje wat we verleden jaar hadden gekocht daar ter plaatse 2,5 GB aangeschaft voor € 10,00! Goedkoper dan overschrijding bij Vodafone Nederland want daar kost 1 GB dan al € 240,00!!

 

Vandaar zijn we naar Genua gevaren. Hat was bijna windstil het was zo verschillend wat de wind betreft. We hebben eerst nog een mail gestuurd naar  Fulvia en Roberto waar we vorig jaar ook naast gelegen hebben maar die lagen nu in een andere haven Varazze daar zijn we op de terugweg langs gegaan. Waar we we weer een bekende boot tegen kwamen de Costa Concordia die werd gesloopt, en een wat ouder schip.P1000456P1000474

Ik had een beetje in mijn hoofd gezet om naar een nachtje in Portefino liggen een mooi haventje met typische Italiaanse huisjes enz. En daar zijn maar die was vol! we hadden moeten reserveren.
Ik vroeg wel even wat het koste voor een bootje van 8.50 m. zonder blikken of blozen

€ 96,00. Morgen konden we nog wel reserveren, maar ik zei hem dat we morgen geen tijd hadden. We zijn 10 minuten door gevaren naar St. Margharita (Zie foto hier onder) ook zeker niet onaardig!!!! We lagen daar onder bewaking van de Politie.

 

P1000353P1000354