In Cannes aangekomen op 3 augustus waar genoeg ligplaatsen waren in tegen stelling tot Saint Trope  die deze keer wel vol was.

We hebben  al 4 jaar op de heen en terug vaart in Saint Trope gelegen en dit was de eerste keer dat er geen plaats was.  We werden door de assistent havenmeester tegemoet gevaren deze keer en die vertelde dat het vol was.  Ik heb nog wel gebeld en we konden op een wachtlijst komen voor als er een plek vrij kwam. Ze vroeg nogmaals even  de lengte van de boot want  dat had ze niet goed verstaan. Ik zei het nog een keer 8.50 x 2.70 m, ze zei helaas ik dacht dat u een boot had van +- 18 m. Ik was onder de maat. Dus ik kwam niet op de wachtlijst

Overgevaren naar St Maxime. Daar was een Port Public en een Port Privé dus ik dacht laat ik maar naar de Port Public gaan. Was die ook vol!! Nou dan maar naar de Port Privé. En was schetste mijn verbazing, die was € 10.- goedkoper dan de Port Public. Op verschillende havens worden gratis concerten gegeven we hadden in St Maxime een gezellige avond.

 

In Cannes heb ik nog een klusje moeten klaren. Toen we ‘avonds terug kwamen lag de bolder op het voorschip los op de boot!!

De losse bolder

De losse bolder

De bolder zat met 4 stalen bouten vast aan het voordek, maar die ware allemaal doorgeroest! Wat nu? Het bleek dat de bolder met die bouten door het dek heen aan de onderkant met moeren waren vast gezet. Het plafond moest eraf om erbij te kunnen. Maar eerst moest de plek waar die bolder gezeten had en de bolder zelf goed ontroest worden en in een roestwerende soort menie gezet worden gelukkig was de verf in grijs te krijgen.

3 Maal  in de verf, bolder er weer op en klaar was Kees.

Ik schrijf het sneller op dan het gedaan is.

 

Van Cannes zijn we naar Villefranchs sur Mer gevaren.

Meestal kunnen we aan de kade liggen waar de tenders van de Cruise schepen aan leggen als die er niet zijn. Dus we hebben daar aangelegd. Het bleek dat er echter wel, zelfs 2  Cruise schepen in de baai aankwamen, dus geen plaats. Ik heb de havenmeester  vriendelijk aangekeken en zei; kijk het is maar een klein bootje u heeft toch nog wel een klein plekje voor ons?  Mee naar het kantoor en inderdaad hij vond een plaatje voor ons. Aan morings / ankerlijnen,  vlak naast de steiger  waar de tenders van de jachten aanlegden die ook in de baai voor anker lagen.

En dat hebben we geweten!! Aan een stuk door werd er af en aan gevaren. Door tenders van die Cruise schepen de jachten en  veerboten van andere plaatsen. Als we weer thuis zijn zet ik ook wat filmpjes er op  zodat jullie kunnen zien hoe het er aan toeging.

De 2 Cruise schepen

De 2 Cruise schepen

Maar we hebben wel lekker gewandeld!!

Ville S M

Ville S M

UItzicht op de Seagull V S M

UItzicht op de Seagull V S M

V S M

V S M

V S M

V S M

Til aan de wandel

Til aan de wandel

Wandeling het uitzicht!!

Wandeling het uitzicht!!

Trapje op

Trapje op

Nog een trapje op

Nog een trapje op

Even uitrusten

Even uitrusten

En nog een trapje op

En nog een trapje op

Ook ik in ruste

Ook ik in ruste

Eindelijk Nice in zicht

Eindelijk Nice in zicht

Van Villefranche sur Mer zijn we naar San Remo gegaan naar onze vaste plek een stuk kade waar je van de gemeente San Remo mag liggen!!  http://ports.com/italy/port-of-sanremo/

Leuke dorpjes onderweg

Leuke dorpjes onderweg naar San Remo

Leuke plaatsjes onderweg Monaco

Leuke plaatsjes onderweg Monaco

Je moet toch ergens je geld aan uitgeven

Je moet toch ergens je geld aan uitgeven

Zomerhuisjes

Zomerhuisjes

Op woensdag 10 augustus was het een minder goede dag in San Remo, heel langzaam heeft zich een behoorlijk onweer met windstoten en regen ontwikkeld het heeft uren geduurd voor alles voorbij was.

Donderwolken boven San Remo

Donderwolken boven San Remo

Gisteravond  11 augustus was er weer  een gratis optreden van een hele goede balletgroep, 4 meisjes  en 3 jongens, het was prachtig om te zien. En uiteraard na afloop konden we, zoals veel voorkomt, langs vele kraampjes lopen die alle mogelijke snuisterijen aanboden.

Maar daarna weer prima weer. het de oude haven/stad

Maar daarna weer prima weer. De oude haven/stad

Tot het volgende bericht, groeten Roland en Til