Tot en met B les Mimosas 13-08-12 124

Een “beetje vertraagt” het eerste bericht van af de Sequell.

Het internet werkt naar mijn idee anders dan thuis!!!

Ligplaats in S’ETE         43, 23, 006 Noord 003, 42, 01 Oost. Inmiddels  Saint Cyprien

We zijn via Reims waar mijn zus Elvie met Frederic woont, waar we gastvrij ontvangen zijn op vrijdag 28 juni. De volgende dag doorgereden naar Port Saint Louis om 19 uur bij de boot aangekomen en de noodzakelijkste dingen aan boord gezet en heerlijke gegeten, vooraf heerlijke gegrilde sardines en daarna mosselen met friet, in het  ons bekende restaurantje midden in de rimboe. De aankomende week zullen we maar overslaan, dat was alleen maar werken. Het tempo  was omgekeerd evenredig aan de hoge temperaturen ter plekke.

Op 2 juli mijn verjaardag gevierd met een Pizza die zo groot was dat we een Doggybag nodig hadden.

Dinsdag 9-7-13 om 14 uur eindelijk vertrokken, een verademing om niet meer te werken, geen muggen!!! Die je lek prikten, waar we allebei last van hadden.   Port Saint Louis staat bekend om zijn muggen plaag er zijn veel moeras gebieden om heen gelegen.

Om alles vaarklaar te maken, mast omhoog, zeilen aanslaan,  antifauling er onder, in  ruimen enz.  ging een week werk inzitten. Blij dat we varen!

Dinsdag laat aangekomen in het zeer toeristische SAINTES-MARIE-DE-LA-MER  ,maar wel heel gezellig.

Woensdag naar naar Le Grau-Du-Roi  waar Til eindelijk kon dansen.

Donderdag naar Carnon  onder het toezien oog van de Capitainerie direct onder hun kantoor

Vrijdag  FRONTIGNAN  op zich een prima plek aan de kade. Het is wel voor iedereen toegankelijk en dat hebben we geweten. Als de jeugd zich verveeld gaan ze rotstreken uit halen  Wat inhield dat s’nachts 2 uur!! stiekem onze landvasten op 1 na losmaakten en we met de kop van de wal af dreven, Til werd wakker door een lichte bons omdat de kond tegen de kade kwam. De boot weer goed gelegd en met een slot aan de kade vastgemaakt zodat we verder rustig konden slapen

Zaterdag een kort stukje naar Sete, waar ik naar een RVS boegspriet op zoek wil gaan.                         De Wibo is nogal loefgierig.

De volgende aflevering volg spoedig, althans dat probeer ik.