P1010106

P1030586

4de bericht 21-8-13

Zoals ik al vertelde we zijn weer terug in Frankrijk.

Maar eerst nog een anekdote  toen we van Barcelona richting Tarragona zeilden. onderweg hebben we op een heel rustig plekje gelegen. Mijn zwager Duco  weet wat ik daar mee bedoel. De haven van Vallarca. Over land afgesloten van het vaste land. Maar  blijkbaar wel met automatische wekdienst. We lagen in alle rust alleen aan de kade, goed geslapen. Werden we de volgende morgen   wakker doordat het regende maar dat bleek zand/steentjes te zijn. Ik heb mij enigszins aangekleed en mijn slaperige kop buiten de deur gestoken. Ik moest wel +- 6 meter omhoog kijken en daar stonde 2 politie auto’s en 4 agenten. Ze maakten mij duidelijk dat ik weg moest.. Dat hebben we dan ook maar gedaan. Ik heb nog ten afscheid gezwaaid toen we weg voeren en ze zwaaiden nog terug ook. 

 

De 1st   haven in Frankrijk die we aan wilden doen was  Collioure.

Daar kon je alleen maar aan een boei liggen er waren er +- 10 maar de waren alle maal bezet. Zie foto van de haven. Een klein stukje terug gevaren naar Port VEDRES en daar aangelegd. 13-8-13 op de fiets naar Collioure. Ik was daar +- 30 jaar geleden met de auto geweest en kon mij herinneren dat het een prachtig rustiek en artistiek plaatsje was. En dat klopt ook. Wat meer bezoekers ook vonden, en waar er meer dan genoeg van waren. Heerlijk door het oude gedeelte gestruind en galerijen bekeken. Bij Phillipe-Emile-Castelhac een paar ansichtkaarten van   zijn schilderijen gekocht, zie foto. Daarna ook nog het oude fort bekeken waarvan  in de 7de eeuw de bouw al gestart was.

 P1030685

De volgende dag naar Port BARCARES gevaren en ‘avonds  naar NARBONNE PLAGE gefietst waar we een Cabaret/dans/zang show gezien hebben die in MOULIN ROUGE niet misstaan zou hebben, kompleet met mooie blote billen. Het was alleen wel een eind fietsen 30 KM.

 

Daarna weer naar gevaren  Sete, de hele dag in de regen. Waar Til de dag daarna de hele dag heft gezwommen en ik administratie gedaan heb en aanbetaling geïnd heb af en toe moet dat ook gebeuren. Van Sete naar SAINTES-MARIES-DE-LA-MER. waar we weer een dag verwaaid hebben gelegen vanwege de Mistral 5/6 bfr.

Vandaag 21-08-13 naar CARRO. Tijdens het varen dit bericht geschreven.

 

Tot en met B les Mimosas 13-08-12 124

Een “beetje vertraagt” het eerste bericht van af de Sequell.

Het internet werkt naar mijn idee anders dan thuis!!!

Ligplaats in S’ETE         43, 23, 006 Noord 003, 42, 01 Oost. Inmiddels  Saint Cyprien

We zijn via Reims waar mijn zus Elvie met Frederic woont, waar we gastvrij ontvangen zijn op vrijdag 28 juni. De volgende dag doorgereden naar Port Saint Louis om 19 uur bij de boot aangekomen en de noodzakelijkste dingen aan boord gezet en heerlijke gegeten, vooraf heerlijke gegrilde sardines en daarna mosselen met friet, in het  ons bekende restaurantje midden in de rimboe. De aankomende week zullen we maar overslaan, dat was alleen maar werken. Het tempo  was omgekeerd evenredig aan de hoge temperaturen ter plekke.

Op 2 juli mijn verjaardag gevierd met een Pizza die zo groot was dat we een Doggybag nodig hadden.

Dinsdag 9-7-13 om 14 uur eindelijk vertrokken, een verademing om niet meer te werken, geen muggen!!! Die je lek prikten, waar we allebei last van hadden.   Port Saint Louis staat bekend om zijn muggen plaag er zijn veel moeras gebieden om heen gelegen.

Om alles vaarklaar te maken, mast omhoog, zeilen aanslaan,  antifauling er onder, in  ruimen enz.  ging een week werk inzitten. Blij dat we varen!

Dinsdag laat aangekomen in het zeer toeristische SAINTES-MARIE-DE-LA-MER  ,maar wel heel gezellig.

Woensdag naar naar Le Grau-Du-Roi  waar Til eindelijk kon dansen.

Donderdag naar Carnon  onder het toezien oog van de Capitainerie direct onder hun kantoor

Vrijdag  FRONTIGNAN  op zich een prima plek aan de kade. Het is wel voor iedereen toegankelijk en dat hebben we geweten. Als de jeugd zich verveeld gaan ze rotstreken uit halen  Wat inhield dat s’nachts 2 uur!! stiekem onze landvasten op 1 na losmaakten en we met de kop van de wal af dreven, Til werd wakker door een lichte bons omdat de kond tegen de kade kwam. De boot weer goed gelegd en met een slot aan de kade vastgemaakt zodat we verder rustig konden slapen

Zaterdag een kort stukje naar Sete, waar ik naar een RVS boegspriet op zoek wil gaan.                         De Wibo is nogal loefgierig.

De volgende aflevering volg spoedig, althans dat probeer ik.

P1020062

Eind volgende week gaan we weer naar onze boot de Seaqull in Port Saint Louis.
Nieuwe aggregaat gekocht en een portable airco het kan warm zijn in Spanje.
We zien ons al varen

Bootjes

Bootjes