P1030504 s'nachts

Tot maandag 12 augustus langs de Spaanse kust, nu terug in Frankrijk.

Langs de Spaanse kust zeilend hebben we in een aantal vakantie plaatsen aangelegd als eerste Port de la Selva waar we in de baai voor anker gingen. Later meer daar over.
Prachtige kust met zijn woeste, barre, harde, kale, onvriendelijk, rotsen.

Maar ook met prachtige baaien en strandjes.

31 juli in Barcelona. Het is een mooie stad, de Rambla met zijn vele kraampjes en menselijke standbeelden, is tjokvol met toeristen de rest van trouwens ook.

Sagrada Familia

3 augustus Voedsel vergiftiging in Barcelona bij MICKY’S Tapa-Bar-Restaurant aan de Ramblas 23.

Met vele, vele restaurantjes waar we de eerste avonden ook prima hebben gegeten behalve bij MICKY’S Tapa-Bar-Restaurant aan de Ramblas 23 de dag daarna werden we om het uur er aan herinnert dat we de avond ervoor daar gegeten hadden, allebei aan de diaree!! En niet z’n klein beetje ook. Voor 99.9% zijn we er zeker van dat het voedselvergiftiging was. Het wilde er allemaal weer uit wat we bij MICKY’S Tapa-Bar-Restaurant hadden gegeten. We zijn er s‘avonds terug gegaan en ik had wat in het Nederlands op gesteld via Google vertaald, in het Spaans uitgeprint en liet het hem lezen, hij keek mij een beetje schamper aan en vroeg wat hebben jullie allemaal gedronken? Ik 2 glazen witte wijn en Til 1 glas rode wijn. Waar hebben jullie nog meer gegeten? Alleen wat fruit en brood aan boord dat doen we al 4 weken en nooit ziek geweest.
Nou het lag niet aan zijn eten (basta)!
Toch maar een klacht ingediend bij het Toeristen bureau maar nog niets van gehoord.
Ik geef het maar even door via Twitter en Facebook dat je bij MICKY’S Tapa-Bar-Restaurant goed uit moet kijken wat je eet.
Dit moest mij toch even van het hart.

P1030505 s'morgens

8 augustus weer terug naar Port Vell’, na een kort uitstapje naar Taragona (waar we onderweg heel rustig gelegen hebben met een automatische wekdienst, later meer), een prima haven in het centrum van de stad met een vriendelijke havenmeester Vicktor. Uiteraard de Sagrada Familie bezocht met de lift omhoog en via vele wenteltrappen naar beneden en met bewondering en ontzag in de Basiliek rond gekeken. Paar dagen later gedanst tot 3 uur nachts in een Tango dancing waar hoofdzakelijk Selsa gedanst werd.