Bericht 5 12-07-2011

We zijn in Parijs! Althans aan de rand.
Het is helaas niet gelukt eerder een bericht op de site te zetten over wat we tot nu toe beleefd hebben.
Echter geen bericht is meestal goed bericht en zo is het ook(uiteindelijk). Na de start problemen werkt alles bijna perfect.
Dinsdag 28-06-11 Zijn van Hasselt naar Maastricht gevaren
Woensdag 29-06-11 Van Maastricht naar Luik via de Maas
Donderdag 30-06-11 Van Luik naar Wepion
Vrijgag 01-07-11 Van Wepion naar Givet . Voor ons voer een Spits de “Optimist”de sluis in om 18 uur. Dat was gelijk de sluitingstijd. We waren al een klein stukje voorbij Givet gevaren en wilde eigenlijk niet terug, dus we keken om ons heen en zagen een soortement steiger en wilden daar gaan liggen. Dat ging goed tot een paar meter voor de aanlegplaats liepen we vast. Dus maar naar een andere ligplaats op zoek. We gingen achteruit van de wal af keerden en dachten weer de zelfde weg terug te varen maar dat bleek niet helemaal correct te zijn met maar geringe snelheid liepen we vast. Het was een rivierbedding met mooie gladde ronde stenen. En ondanks onze geringe snelheid rolden we over de mooie gladde ronde stenen een behoorlijk eind omhoog, ik schat een centimeter of 10 omhoog. We stonden er bijna op als in een museum.
Maar niet getreurd achteruit draaien en we zijn weer los. Helaas het museum wilde ons niet zomaar laten gaan. Dan maar het water in en naar de plek terug gelopen waar we nog konden varen (de boot gaat maar 1.10 m. diep), een lijn uitgebracht en met de schoot als derde handje ons terug getrokken, dat ging een paar meter, maar niet verder. Wat nu. Aan de overkant is het gras altijd groener, alleen was de andere oever + 150 weg . Alle lijnen die we hadden aan elkaar geknoopt weer het kouder wordende water in. Een het was toen wel wemmen geblazen want het was daar meer dan diep genoeg voor onze boot. Dat bleek een goed zet te zijn want we hebben ons door met de schootlier de lijn binnen te halen een kwart slag kunnen draaien. De lijn stond over de volle lengte snaarstrak gespannen maar verder gebeurde er niets. Maar, dacht ik, als we de motor erbij zetten zou moeten lukken. Uiteindelijk door met het roer de boot naar BB en SB te laten zwenken,wrikken schoot de boot uiteindelijk los. Een hele opluchting ,Til dacht mijn verjaardag al hoog en droog op die plek te moeten doorbrengen. Een andere, betere, aanlegplaats gevonden en als blokken in slaap gevallen en als marmotten de nacht door gebracht.
Zaterdag 02-07-11 Als eerste de felicitaties van Til met mijn 66 verjaardag gekregen en o.a. door een tunnel van 564 m. gevaren naar Revin waar we mijnverjaardag gevierd onder het genot van een glaasje champagne met een stukje ganzen foi gras (foei) en later nog met de buren. Die er al een hele tijd lagen en nog een aantal weken moesten blijven liggen , later meer daar over.
Zondag 03-07-11 naar Charleville.
Maandag 04-07-11 Naar Le-Chesne
Dinsdag 05-07-11 Naar Neufchatel-sur-Aisne Mijn zus Ireen gefeliciteerd, we waren net 3 dagen even oud geweest maar ze is nu weer en jaar ouder dan ik dus 67 jaar.
Woensdag 06-07-11 Naar Reims waar mijn andere zus Elvie woont met Frederic. We gingen vroeg weg , te vroeg naar even later bleek. Bij het naar beneden schutten in de eerste sluis zat Til nog te slapen met de voorlandvast in der hand en de lijn een slag om de bolder maar helaas een verkeerde slag, dus Til was even van slag omdat de boot van voren niet verder wilde zakken en ik met het gereed liggende mes (je moet op alles voorbereid zijn) de lijn, bij de lus, doorsneed, zodat er zo min mogelijk lijn verloren ging en de boot naar beneden plofte in haar normale stand. “avonds was het aan boord heel gezellig met Elvie en Frederic. De volgende dag gingen we even een Franse prepaid stick voor de Lab Top kopen om op internet te kunnen maar later meer daar over.
Donderdag 07-07-11 Weer verder maar de rest komt in een volgend verhaal.

Vriendelijke groet vanuit Parijs,

Roland en Til