Goed nieuws is geen nieuws. Bericht 5 18-7-11

We hebben inderdaad gelukkig geen nieuws te melden op één kleinigheidje na. Op een gegeven moment stond eer een forse laag water in de bilge. Waar kwam dat nu vandaan? Koelwaterslang lek? Lekkage door het vastgelopen zijn? Dan maar eerst het water er uit pompen. Aggregaat gestart en met de pomp op de boormachine de zaak leeg gepomt. + 40 l. water er uit gehaald, koelwaterslangen waren heel en er kwam geen extra water bij. De oplossing kwam toen we merkte dat de watertank wel erg snel leeg was, de vulaansluiting op de rubberwatertank had knel gezeten en was gaan lekken. Opnieuw gemonteerd en klaar was Kees.
Nu stop ik inderdaad met nieuws. In mijn vorige verslag stond dat we donderdag verder gevaren waren maar dat moest zaterdag zijn. Vrijdag met mijn zus Elvi op pad om even een Franse prepaid stick voor de Lab Top kopen. Bij de ene SFR Telecom winkel waar het ding in 5 minuten gekocht was en na mijn verzoek om even demonstreren hoe het werkt op mijn laptop zijn ze bijna 2 uur bezig geweest en ons toen door gestuurd naar een andere SFR winkel, nog een klein uurtje maar het werkte!! Tot de volgende morgen! Zaterdag 9-7-11 met Elvie mijn zus en Frederic, haar kersverse echtgenoot, aanboord verder gaan varen en dat was heel gezellig met zijn vieren. Frederic wilde ‘s middags wel even kijken naar de internet stick en heeft hem weer aan de praat gekregen. Aan het eind van de middag werden Elvi en Frederic door een vriend afgehaald op de plek waar we aangelegd hadden.
Overigens hebben we vrijdag nog een prachtig lichtspel op de kathedraal van Reims gezien, echt de moeite waard en Til had overdag alle kledingwinkels afgestruind.
Zondag 10-7-11 Naar Jaulgonne gevaren geen bijzondere zaken beleefd.
Maandag 11-7-1 naar La Ferte-Sous-Jouarre waar ‘s avonds Til’s dochter Jolanda met haar man ons kwamen bezoeken en ’s avonds met zijn alle in een Franse Bistro gegeten, ook dat was heel gezellig samen. De volgende morgen kwamen ze nog even voorbij om ons uit te zwaaien maar dat ging andersom wij zwaaide hun uit, ik was net met het ochtendritueel bezig op de motor te controleren enz.
Dinsdag 12-7-11 Naar Parijs! Maar nog aan de rand een ligplaats moeten nemen de sluizen sluiten om 18 u.
Woensdag 13-7-1 Naar het centrum van Parijs de jachthaven Port L’ Arsenal Op zich een prachtige ligplaats maar de accommodatie en toiletten waren niet optimaal zeker de douches niet. De lichten gingen steeds uit, maar één haakje om wat op te hangen allemaal klein dingetjes, maar toch en dat voor de hoogste liggeld tot nu toe € 28,– per nacht. Eerst nog doorgevaren tot voorbij de Eiffeltoren onderweg alle mogelijke verbouwde Hollandse traditionele schepen gezien en een heleboel verbouwde Spitsen (Franse binnenvaart vrachtschepen gebouwd op de maat van de Franse sluizen) ’s Avonds wij weer op de fiets naar de Eifeltoren, onderweg nog wat andere kerkjes bekeken, om de Eiffeltoren verlicht nogmaals te zien, imposant!
Donderdag 14-7-11 ‘s morgen bilge schoongemaakt en wat andere klusjes aan de boot gedaan en pas ’s middags op pad om te kijken waar we konden dansen, maar dansen c.q. feest was niet te vinden we werden van hot naar her gestuurd. Uiteindelijk zijn we in een discotheek beland waar alleen maar soul gedraaid werd en na wat gedronken te hebben zijn we maar terug gegaan naar de boot het was ook inmiddels bijna 1 uur Ook vrijdag hebben we nog rondgezworven, op de fiets naar Sant Denis door de (redlight) straat naar het Louvre daarna hebben we over De Champs Elysees gefietst waar de vorige dag andere personen zich voortbewogen hadden! Kan je het je voorstellen, Til en ik op de fiets de grote rotondes op waar 5 á 6 banen auto’s reden. Het was om 23 uur nog steeds heel erg druk en vele winkels ware nog open. We kwamen nog een restaurantje, het Plaza Athener, tegen waar we een hapje wilde eten maar dat hebben we toch maar niet gedaan het menuutje stond ons tegen, althans de prijs € 360,– p.p. Overigens kan je ook een 3 gangen menu inc. glas limonade drinken voor € 7,50. We wilden op de terug tocht even uit rusten maar bijna alle bankjes waren bezet met slapende mensen waarvan sommigen blijkbaar net inkopen hadden gedaan want de winkelwagentjes stonden nog naast hun. Ook op vele andere plekken kwamen we die mensen tegen. Je vraagt je af of je die mensen niet gedwongen op moet laten nemen, dan ze naar hun “vrije wil” zich dood moeten laten drinken.
Zaterdag 16-7-11 Parijs achter ons gelaten en naar Saint-Nicolas gevaren. Een groot gedeelte van de dag heeft het geregend en was het koud, we voelden ons weer helemaal thuis in Holland. Het heeft een beetje van de Vecht weg er staan ook prachtige huizen / kasteeltjes op de oevers langs de Seine en tientallen verbouwde binnenvaarders in alle soorten en maten. Ook zondag was het niet veel beter. ’s Avond de aggregaat uitgeprobeerd, die werkte en een film bekeken tijdens forse plensbuien.
Maandag 18-7-11 DeHaute Seine en de Yonne bevaren. Vroeg vertrokken ook nu weer veel regen dus veel gevaren. Je kan bij slecht weer beter varen dan stilliggen, want dan zie je toch steeds wat nieuws voorbijgaan. En is de dag uiteindelijk snel voorbij en we zijn een stuk dichter bij het zonnige zuiden. He schutten was wat lastiger, bij sommige sluizen want die hebben een schuine sluismuur en je moet de boot met enig kunst en vlieg werk van de schuine wal afhouden. Til klauterde langs de sluisdeur omhoog om een lijn op de wal vast temaken en kwam pas aan het einde van de sluis weer aanboord. We waren ook al door drie verschillend mensen gewaarschuwd waarvan er één ook daadwerkelijk schade heeft gekregen door die schuine sluismuur. In Sens hebben we om 17.30 vast gemaakt.
Groet aan alle volgers
Roland En Til vanuit Sens